این ماده با خاصیت قلیایی بالا همچنین یک منعقد کننده برای کنترل فاضلاب های اسیدی و منعقد کننده دارای کاربردهای گسترده ای می باشد.
آهک از نظر علمی، همان اکسید کلسیم می باشد که در اثر حرارت زیاد سنگ آهک به دست می آید. این ماده نسبت به سایر مواد آلکالی، دارای مزایایی از جمله : نداشتن مواد شیمیایی، در دسترس بودن، قیمت ارزان و مناسب می باشد. هم چنین این ماده دارای قابلیت حذف فلزات سنگین و کنترل لجن ها بوده که این ویژگی ها باعث افزایش مصرف آهک خام و فرآوری شده، مثل آهک هیدراته و زنده، در تصفیه آب و فاضلاب شده است. به منظور کاهش سختی دائم و موقت و کاهش سیلیس موجود در آب، از این ماده استفاده می شود. نخستین بار در سال 1841 در آمریکا جهت تصفیه آب رودخانه، از آب آهک استفاده شد و در این زمان خاصیت باکتری کشی این ماده تا مقدار زیادی کشف شد.
ترکیبات متفاوت این ماده شیمیایی از جمله: آهک زنده، هیدراته و سنگ آن، جهت تصفیه این ماده کاربرد زیادی دارند که شامل موارد زیر است:
- خنثی سازی اسید: این ماده شیمیایی دارای خاصیت قلیایی بوده و به همین دلیل برای خنثی سازی اسیدهای موجود در فاضلاب و پساب های صنعتی استفاده می شود.
• حذف فلزات: آهک هیدراته، حالت یونی خاصی ایجاد می کند که با فلز ترکیب می شود و باعث ته نشینی فلزات نامطلوب خواهد شد.
• تنظیم PH: این ماده دارای قابلیت تنظیم PH بوده و تا حد خاصی PH را افزایش می دهد و از حالت نرمال بیشتر نمی شود.
• حذف مواد شیمیایی: ترکیبات فسفات و سولفات به وسیله منابع آلی و کودهای شیمیایی وارد فاضلاب می شوند. به کمک آهک هیدراته یا زنده میکرونیزه می توان آن ها را ته نشین کرد.
• کاهش لجن ها: ترکیبات مغذی مثل نیترات، فسفات و سولفات باعث تولید لجن و رویش خزه در مسیر فاضلاب ها می شود. به کمک انواع مختلف این ماده از جمله آهک زنده، هیدراته و پودر سنگ آن می توان این مشکل را برطرف کرد.
فسفر و مشتقات آن از جمله: ارتوفسفات، پلی فسفات و فسفات در صنعت آب و فاضلاب به عنوان آلوده کننده محیط زیست حساب می شوند. فسفر باعث رشد جلبک در مسیر آب شده و کیفیت آب آشامیدنی پایین می آید. در اثر تجزیه میکروارگانیسم های موجود در فاضلاب، پلی فسفات و فسفر به ارتوفسفات تبدیل می شوند که ارتوفسفات توسط مواد لخته کننده و منعقد کننده ته نشین خواهد شد.
این ماده بهترین منعقد کننده بوده که از آن به منظور حذف یون های فلزی موجود در آب، از جمله فسفر و منیزیم بسیار استفاده می شود. در تصفیه فاضلاب، آهک هیدراته مورد استفاده به مقداری تعیین می شود که فسفر به میزان یک میلی گرم در لیتر، که استاندارد صنعت آب و فاضلاب است، می رسد.
وجود بعضی عناصر در آب فاضلاب شهری، از جمله فسفر و آمونیاک باعث می شوند که آب خاصیت اسیدی پیدا کرده و شرایط مناسب برای حضور فلزات در آن ایجاد شود. PHآهک ورودی به فاضلاب، برابر 7 بوده که جهت خنثی سازی اسید موجود در آب مناسب است. هم چنین هزینه های تصفیه به علت عدم نیاز به استفاده از مواد قلیایی کاهش می یابد.
امروزه به علت بازده موثر آهک در کنترل ماده مورد نیاز اکسیژن شیمیایی، ماده مورد نیاز اکسیژن زیست شیمیایی و جامدات موجود در فاضلاب که معلق هستند، در روش های پیشرفته تصفیه فاضلاب، این ماده جایگاه مهمی دارد. علت دیگر کاربرد وسیع این ماده در صنعت تصفیه آب و فاضلاب، خاصیت قلیایی ذاتی آن بوده که اسیدیته فاضلاب را تنظیم می کند. هم چنین این ماده نسبت به سایر مواد شیمیایی که همین کاربرد را دارند، ارزان قیمت است. طی عمل تصفیه فاضلاب به وسیله این ماده شیمیایی، آب قسمت های مختلف مثل زلال سازها به طور مداوم بررسی می شود تا PH آب برابر 7 بوده و آهک توانسته باشد فسفر و دیگر آلاینده ها را کاملا حذف کند.
جهت اطلاع از چگونگی مصرف و قیمت این محصول با این شرکت تماس بگیرید.