اسید فسفریک صنعتی

کاربرد اسید فسفریک صنعتی در تصفیه آب و فاضلاب


اسید فسفریک صنعتی، ترکیب شیمیایی پرکاربرد در صنایع مختلف نظیر صنعت تصفیه آب و فاضلاب است. این اسید معدنی به شکل مایع شفاف در بسته بندی های متنوع در بازار به فروش می رسد. فسفریک اسید در دو گرید خوراکی و صنعتی مصرف می شود که اسید فسفریک صنعتی، موضوع این بحث می باشد. با توجه به اهمیت تصفیه آب آشامیدنی و همچنین تصفیه انواع فاضلاب، تصمیم گرفته ایم کاربرد این اسید معدنی را در سیستم های تصفیه خانه ها مورد بررسی قرار دهیم.
سال ها است که محققان حوزه آب و فاضلاب به دنبال یافتن راه حل هایی هستند که بتوانند فرآیند تصفیه فاضلاب و تهیه آب آشامیدنی را بهینه سازی کنند. مطالعات زیادی بر روی انواع مواد شیمیایی که در تصفیه آب و فاضلاب مصرف می شوند انجام شده اند. هر یک از مواد به کار رفته در این حوزه دارای خواص مختلفی هستند و به یک منظور ویژه مورد استفاده قرار می گیرند.
از میان ترکیبات شیمیایی نظیر اسید سولفوریک، پلی آلومینیوم کلراید، کربنات کلسیم و سود، فسفات ها و اسید فسفریک صنعتی دو گروه عمده و مهم از مواد معدنی هستند که برای استفاده در صنعت تصفیه آب و فاضلاب انتخاب شده اند.
دلیل انتخاب انواع فسفات و اسید فسفریک صنعتی برای کاربرد در سیستم های تصفیه خانه های آب آشامیدنی و تصفیه فاضلاب، کارآیی آن ها در کاهش خطر خوردگی لوله ها و اتصالات، جلوگیری از رسوب آهک، کنترل و تنظیم PH محیط و جلوگیری از قرمز یا قهوه ای شدن آب ذکر شده است.

کاربرد اسید فسفریک صنعتی در جلوگیری از خوردگی لوله و اتصالات تصفیه خانه ها


ترکیبات فسفات و اسید فسفریک صنعتی قادر هستند احتمال خوردگی در سیستم های تصفیه خانه را تا حد زیادی کاهش دهند. خوردگی در لوله و اتصالات به دو شکل خوردگی آندی و خوردگی کاتدی رخ می دهد. یون های کلسیم و سرب در آب با ترکیبات ارتوفسفات ها ترکیب می شوند و به صورت رسوب نامحلول در می آیند. این رسوبات بر روی یک فیلم، جمع آوری می شود؛ این پدیده تحت عنوان خوردگی آندی معروف است.
خوردگی کاتدی به حضور اکسیژن در آب مربوط می شود. اکسیژن موجود می تواند یون های فلزی را در آب آزاد کند؛ پلی فسفات ها با یون های آزاد ترکیب می شوند و سپس جمع آوری می گردند. مجموع این عوامل می تواند میزان خوردگی را کاهش دهد.

کاربرد اسید فسفریک صنعتی در کنترل رنگ قهوه ای و قرمز آب


هنگامی که آب در مراحل مختلف تصفیه آب و فاضلاب تحت فرآیندهای اکسیژن دهی، هوادهی یا افزودن کلرین قرار می گیرد ممکن است تغییر رنگ در آن رخ دهد. این عامل به واسطه رسوب برخی از فلزات نظیر آهن در آب رخ می دهد که منجر به تغییر رنگ آب به قرمز یا قرمز مایل به قهوه ای می گردد. اسید فسفریک صنعتی و سایر فسفات ها می توانند این یون های فلزی را به دام انداخته و از تغییر رنگ آب جلوگیری نمایند.


کاربرد اسید فسفریک صنعتی در کنترل سختی آب


آب های سخت منجر به تولید رسوبات آهکی در سیستم های تصفیه آب و فاضلاب می شوند. این رسوبات به مرور زمان موجب تحمیل هزینه های زیاد برای تعمیرات و نگهداری تجهیزات تصفیه خانه می شود زیرا رسوبات می توانند برخی از دستگاه ها را از کار بیاندازند. افزودن پلی فسفات های منیزیم و کلسیم و همچنین اسید فسفریک صنعتی به محلول آب، از تشکیل این رسوبات آهکی جلوگیری می کند. در این قسمت تنظیم میزان PH آب نیز بر عهده فسفریک اسید می باشد.


کاربرد اسید فسفریک صنعتی در تنظیم PH آب در تصفیه آب و فاضلاب


عامل حیاتی دیگری که در سیستم های تصفیه آب و فاضلاب مورد توجه قرار دارد، PH آب است. میزان PH می تواند از 0 تا 14 متغیر باشد اما باید توجه داشت یون های مضر در تصفیه خانه در چه میزان PH، فعال هستند. اسید فسفریک صنعتی و ارتوفسفات ها می توانند سطح PH آب را به خوبی تنظیم کنند.


کاربرد اسید فسفریک صنعتی به عنوان واکنشگر رسوب دهنده سرب


با توجه به اینکه حضور سرب در آب آشامیدنی می تواند خطرات جدی برای انسان ها و محیط زیست در پی داشته باشد، افزودن مقادیری از اسید فسفریک صنعتی به آب برای جلوگیری از رسوب سرب در لوله ها ضروری خواهد بود.

جهت چگونگی مصرف و همچنین قیمت با شرکت ساباط انرژی پاک تماس حاصل فرمایید.

اشتراک گذاری مطلب اشتراک گذاری مطلب

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

اسکرول به بالا